Tiszti karlap

47 L

Hímzett segédtiszti és cserkésztiszti karlap.

Cikkszám: TK-01-01 Kategória:

Leírás

A tiszti karlap az egyenruhának segédtisztek és cserkésztisztek számára kötelező eleme.

A tiszti képesítési és megbízatási jelvényt a bal karon, alsó szélével 10cm-el a könyök fölé varrva viseljük.

A képesítést a jelvény felső részére hímzett vízszintes sávok jelzik: segédtisztek egy sávot, cserkésztisztek két sávot viselnek.

A megbízatást a jelvény alsó részére hímzett ékek jelzik:

  • csapatszintű megbízatások esetén a rajhoz beosztott vezető egy éket, a rajparancsnok kettő, a csapatparancsnok és csapatparancsnok-helyettes három éket visel. A karlap alapszíne világos drapp.
  • körzetszintű megbízatások esetén a korosztályos- és szakvezetők egy éket, az elnökség tagjai két éket, a körzetelnök három éket visel. A karlap alapszíne zöld.
  • kerületi szintű megbízatások esetén a korosztályos- és szakvezetők egy éket, az elnökség tagjai két éket, a kerületi elnök három éket visel. A karlap alapszíne fehér
  • országos szintű megbízatások esetén a korosztályos- és szakvezetők egy éket, az elnökség tagjai két éket, az országos elnök három éket visel, az országos tanács tagjai nem viselnek éket. A karlap alapszíne piros.

További információk

Karlap

Cst-Cspk, St-Cspk, Cst-Rpk, St-Rpk, Cst-Rbe, St-Rbe, Cst-KrztE, St-KrztE, Cst-Krztensg, St-Krztenksg, Cst-Krztszvzt, St-Krztszkvzt, Cst-Ke, St-Ke, Cst-Kensg, St-Kensg, Cst-Kszvzt, St-Kszvzt, Cst-Oe, St-Oe, Cst-Oensg, St-Oensg, Cst-Oszvzt, St-Oszvzt, Cst-Ot, St-Ot