Magyar Szolidaritás Lángja

 2012-ben ismét készülnek a cserkészek, hogy világszerte tábortüzeket gyújtsanak augusztus 20-án 21.00 órakor.

Magyar szolidaritás lángja

Az 1933-as gödöllői jamboree idején a Magyar Cserkészszövetség Magyar Szolidaritás Napot rendezett. A megbeszélt időben lobbantak fel a szolidaritás lángjai Gödöllőn, a Hargitán, a Tátrában, a Mecsekben, Szabadkán, a Bakonyban. Mindenfelé, ahol magyar cserkészek voltak.

2003 augusztusában, a Külföldi Magyar Cserkészszövetség felújította e kezdeményezést. Ennek nyomán otthon, a Kárpát-medencében, Kazahsztántól Honoluluig, Svédországtól Buenos Airesig, a Föld minden magyarok által lakott részén fellángoltak a tábortüzek vagy gyertyácskák lángjai.

Talán nincs olyan időzónája a Földnek, ahol nem élnének cserkészeink és más magyarok. Tábortűz Croydonban, Fillmore-ban, Los Angelesben, egy gyufavillanás a Hargitán, gyertyák a budapesti lakásokban, mécses Dunaszerdahelyen, tábortüzek Buenos Airesben, Caracasban, Sydneyben, Csíkszeredán, Münchenben, Oslóban, Torontóban, Krasznahorkán, Calgariban, New Yorkban vagy Körösmezőn – a Magyar Szolidaritás Tüze fellobbanása.
Ez a világot átölelő testvéri összetartozás kifejezése váljon hagyománnyá és legyen a magyar identitástudat egyik pillére.

A láng mindenhol a helyi időszámítás szerint, augusztus 20-án este 21.00 órakor lobbanjon fel!

Kérjük a szervezeteket, egyházakat és személyeket, hogy részvételüket jelezzék e-mailben:  smcorvinus@gmail.com