Pünkösdi portya

Pünkösd hétvégéjén Ráckeve mellett, a Sillingi erdőben portyáztunk

Péntek délután indultunk Ráckevére, ahonnan jó másfél órás gyaloglással jutottunk el a Sillingi erdő kiszemelt szegletébe.

Itt megküzdöttünk a vad nőstényszúnyogokkal, közben fölállítottuk a sátrainkat. A vacsoránkat már esőkabátban költöttük el a tábortűz mellett, majd egy tisztes tisztásra mentünk a villámokban gyönyörködni. Ezután nyugovóra tértünk.

Cserkészeskü

Másnap délelőtt a táborépítés-beli tudásunkat gyarapítottuk: feszítettünk árnyat adó és esőtől védő ponyvát, állítottunk köcsögfát, bográcsállványt, szeméttartót, padokat a tűz köré, Dávid még egy saját cserkészügyességet is kitalált.

Délután segítő vendégek érkeztek hozzánk, ezévi próbázásunkat itt szerveztük meg. A szigorú próbabiztosok előtt négy várományos tette le sikerrel az első cserkészpróbát, és kapta meg a próbajelvényt.

Éjszaka pedig egy beavatásra is sor kerülhetett, Panna tett életre szóló fogadalmat és cserélte le kék nyakkendőjét zöldre!

Vasárnap tábort bontottunk, tartottunk egy pünkösdvasárnapi áhítatot, Ráckevén ellátogattunk a helyi cserkészcsapat vezetőjéhez, majd hazatértünk.