Ichthüsz-Tábor 2014

Hazatértünk ezévi táborunkból

Ichthüsz-Tábor-2014

Táborunkat az Ichthüs közösséggel a Börzsönyben, Királyrét felett a Szénpatak völgyében, július 6-13 között tartottuk mintegy 32 cserkész részvételével.
A szokásos tábori programok: táborépítés, kirándulás a környéken és távolabb, kalmárjáték, számháború, a Börzsöny vadállományának megismerése, sportnap – hiába mosta el az eső elsőre az íjászversenyt majd a métát kétszer, végül csak megrendeztük ezeket a programokat is – őrsi tyúkpaprikás-főző verseny – a tyúkokat nekünk kellett elfogni és levágni is – próbázás és fogadalomtétel, a nagyobbaknak bivak-portya… Az éjszakákat esetenként rókák látogatása tette izgalmassá, akik alaposan feltúrták a szersátrat, a szemetest!
A reggeli sátorszemlék, a tábori építmények, az egyes programok pontversenyének tétje Oroszlánszívű Richárd király kiszabadítása volt: sikerül-e összegyűjteni Robin Hoodnak és a bujdosóknak a váltságdíjat? Természetesen összegyűlt a 100.000 arany, így vasárnap reggel hazatért Richárd király, elénekelte táborzáró dalát, majd táborbontás után hazatértek a cserkészek, hogy tovább javítsák a világ dolgait…

          Richárd király búcsúdala          

          A bujdosóknak szép világa
          Lassan véget ér.
          A Sörwoodi erdő félhomálya
          Újra a természeté.

          Robin Hood és Tuck barát
          ‘S sok vidám cimbora,
          Richárd királytól elköszönnek
          ‘S indulnak haza.

          A jó Istennek alkotása
          Búcsút int nekünk,
          Erdők-mezők, Hegyek-völgyek,
          Jövőre újra jövünk!

                    (dallam: „Greensleeves” angol népdal; szöveg: János(96))

 Fényképek