A cserkész ahol tud, segít…

Vasárnap délben a szép őszi napsütésben két cserkész, Hartwig Ábel és Hartwig János, a 96. Sólyom cserkészcsapat kenujában indult evezni a Soroksári Dunán barátnőjével. Három óra felé az M-0 híd alatt bekanyarodtak a Czuczor-sziget előtti kis ágba, ahol arra lettek figyelmesek, hogy egy horgász a kis csónakjával teljesen keresztbe fordult a keskeny szakaszon.
Közelebb érve kiderült, hogy egy idősebb úr kapaszkodik a csónak oldalába, aki korábban egy rossz mozdulattal kiborult a kajakjából!
 
 
Ezen a szakaszon sűrű nád borítja mindkét partot, sehol nem tudott a partra kimenni, így a novemberi hideg vízben éppen jókor jöttek arra a cserkészek: a bajba jutott urat, a kajakjával-evezőlapátjával együtt kivontatták a legközelebbi stégre. Ott a kajakos úr rendezte elázott ruházatát, kiöntötték a kajakból a vizet, majd – mivel közel volt már az úticélja – visszaült a kajakba, megköszönte a segítséget és elevezett.
 
 
A cserkészek a való életben hasznosíthatták a csak néhány hete, a Vízicserkész Szakági Képzésen tanult mentési technikákat.
Szerencsés kimenetelű lett tehát az őszi evezés, és reméljük a kajakos úr is jól van már!